CAN PLANETES I EL RIU DE SANTA EULÀRIA

El dimecres varem anar d'exploració fins a Santa Eulària des Riu. Varem passejar per baix del pont nou i arribarem pel pont vell fins al riu, allí on el fameliar apareix la nit de Sant Joan.


 En el riu ens esperaven un gran grup d'ànecs afamegats, va ser molt divertit veure com s'apropaven a nosaltres i sobrevolaven els nostres caps. Allí varem fer d'artistes observant i dibuixant tot el que ens envoltava.


Després del passeig pel riu varem esmorzar a l'ombra de les parets de Can Planetes esperant la visita a la casa.

 El que no sabíem és que a Can Planetes, na Cristina i na Maria ens explicarien com construien objectes en el passat amb elements de la natura: instruments, cortines, cistelles...
 I ens varem preparar un taller per fer polseres amb les canyes que creixen al riu i garrovins, les llavors de les garroves.

 Varem treballar tan bé i concentrats que ens varen felicitar!!!En la casa de Can Planetes varem aprendre que les cases es feien de pedra i es pintaven amb cal.


 Els sostres es feien de fusta de savina i molts es varen adonar que aquesta casa es semblava bastant a Can Toni d'en Jaume Negre. És que les dos són cases pageses.Estavem bocabadats!!! Aprendre coses del passat ens encanta!!!


Així es com es mantenia abans l'aigua ben fresqueta quan no tenien nevera.


I el més sorprenent estava per arribar... Na Susana ens va explicar la història del fameliar i el pont vell de Santa Eulària, i de sobte, a l'arribar a la cuina el varem veure dins un pot. L'havien atrapat una nit de Sant Joan, alguns varen veure com es movia!!!

Acabant la visita na Susana ens va ensenyar com es transformava el blat en farina amb el molí que es movia amb la força de l'aigua del riu.

 Una pedra com aquesta aixafava els grans de blat que veieu a sota. També varem poder veure que els grans de blat surten d'aquesta planta que primer es verda i que a l'estiu va agafant un color més daurat.

 I aquí està la farina que surt del blat.

Al sortir de la casa l'aigua del molí ens va esquitar la cara mentre observavem com rodava!!!


Va ser un dia molt bonic!!! Gràcies Joan per acompanyar-nos!!!

5 comentarios:

 1. Moltes gràcies per fer aquesta sortida, Besu va disfrutar molt i estava molt sorpres amb els famelier.

  ResponderEliminar
 2. Molt guapa la sortida i enriquidora!!! Gràcies!!!

  ResponderEliminar
 3. Gràcies pels vostres comentaris!! Una sortida que val la pena!! Us recomano fer-la en família!!

  ResponderEliminar
 4. Muchas gracias por la visita, se lo pasaron estupendamente.

  ResponderEliminar
 5. Quantes coses vareu fer el segon trimestre , tot molt interessant.

  ResponderEliminar